Шамарът, който Корнелия Нинова заби на Борислав Гуцанов, би откъснал главата на всеки нормален човек. В случая с „медузата“ ударът ще му кънти още няколко дни. Липсата от „бенефиса“ на „шефката“ е абсолютна демонстрация на зануляването на дългогодишния шеф на червените във Варна. В отговор, Борето със сигурност ще пробва да „продаде кака си“, за да се „изтъргува удобно“.

Както първи писахме, Радев ще даде букет и мандат на Нинова.

Рожденичката беше придружена от Кристиян Вигенин, Атанас Зафиров, Иван Ченчев и Георги Свиленски, който вече има зад гърба си личен провал за съставяне на правителство.

Учудващо в делегацията липсваше соченият за „втори“ човек в БСП и председател на предизборната кампания на БСП за последните парламентарни избори. Освен, че уреди себе си с депутатско кресло, Борислав Гуцанов постигна исторически най-нисък резултат за партията, която остана на пето място.

В типичния си стил Гуцанов обвини всички останали за неуспеха на ръководеното от него мероприятие. Изтъкна отново, че сега не е време за оставки, а за мобилизация и продължи да дълбае дъното.

Във родната си Варна шефът на националния предизборен щаб постигна още по-впечатляващи резултати. Без малко партия със 130-годишна история да остане шеста. Загубите в партиен план не се отразиха видимо на личния просперитет и бизнес на „медузата“. Внушителната сграда на ул. „Н.Й. Вапцаров“, която засенчи една от емблемите на Варна – Военно-морско училище, на чиято първа копка той бе сред главните действащи лица, беше успешно завършена и вероятно разпродадена, инкасирайки милиони левове печалба.

Причината „медузата“ да не е в Президентството, не е фактът, че той е на прага на третата възраст. Между Корнелия Нинова и него е катастрофално. Най-важното е, че вече и Нинова е наясно, че той ще се опита да я „изтъргува“, за да „пласира“ себе си възможно най-изгодно в неприятно стеклата се ситуация, твърдят хора от редиците на БСП.

Припомняме, че през годините, в които два пъти лежалият в следствен арест Борислав Гуцанов беше лидер на БСП в морската столица, одобрението за партията пропорционално намаляваше за сметка на растежа при ГЕРБ. Стигна се до там, че червени съветници гласуваха предложения на изпълнителната власт, които даже хората на ГЕРБ в ОбС не подкрепяха.