Здравният министър д-р Стойчо Кацаров и сателитите му са на път да провалят изборите. Тази сутрин по Бтв разясни, че по обед ще се гласува и най-вероятно приеме правилото във всяка обществена сграда да се влиза само със зелен сертификат. Това означава, че и в училищата, където традиционно се разполагат избирателните секции, достъп ще имат само притежатели на зелен сертификат. Колко от българите ще се ваксинират, за да гласуват или ще платят за тест, за да декларират, че не носят заразата, е трудно да се предположи.

Въвеждаме изискването за зелен сертификат за всяко място, на което се събират хора и би могло да стане център за разпространение на ковид. Това са всички видоде увеселителни и хранителни заведения, спортни бази и т.н. Зеленит сертификат се получава след документ за ваксинация или с тест, чиято трайност е 48 часа, уточни служебният министър.

Логично, място, на което се събират е и всяко училище в дните, в които в него са разположени секционните избирателни комисии. Изборите са повод там да се съберат милиони българи.

До 14 ноември служебният Кацаров или трябва да осигури тестове и лаборанти, които да ги правят за всички желаещи да гласуват, или трябва да признае, че тази сутрин е сътворил поредната недомислица и тя няма да проработи дълго. В противен случай ситуацията сериозно ща застраши законовото провеждане на изборите за президент и тези за депутати.