Подозрително е дали Ивайло Мирчев ДБ, има едностранни интереси, далеч от диалогичността, очаквана като част от демокрацията, наблюдавайки социалната мрежа. Там заслабващият политик има 27 000 последователи и нито един последван – взаимност равна на нула.

Дали е редно политик, демократ да събира „под път и над път“ с хиляди фенове, а той самият да не одобрява никого, е въпрос на който Ивайло Мирчев трябва да отговори.

При тази конфугурация – 27 000 : 0, се чудя колко ли диалогичен и полезен ще е този политик за хората.

След парламентарните избори през м.г. Ивайло Мирчев направи сензационно изказване по телевизия. В него твърдеше, че изборите в Добрич не просто са опорочени, но парите се разнасят от служители на МВР с патрулни автомобили и се дават на наркопласьори, които да купуват гласове.

Изпратих серия въпроси до пресцентъра на ДБ, говорих с назовала се пиар няколко пъти в опит да науча повече от Ивайло Мирчев, много пъти му писах лично в социалната мрежа и в коментари по този повод. Не получих никакъв отговор, което по правило е безпрецедентно – политик да не отговори нищо на журналист. По някое време заради упоритостта си в питането, бях блокирана и нямах достъп до профила на въпросния демократ.

Преди 2 седмици, когато вече беше ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, изненадващо получих покана през личния ми имейл да харесам страницата на Ивайло Мирчев във Фейсбук. Погледнах – събирането на феновете е натрупало над 27 000, не видях нито един когото Ивайло Мирчев харесва.

Оказа се, че от писмената ми комуникация с въпросния и с пресцентъра, единствената полза е, че те имат моя имейл и могат да ме ползват, или поне да се опитат, в свои интерес. Толкова голям, че чак са свалили блокировката над профила ми.

Не знам кой е казал на добруджанеца, че това, което Ви разказвам е поведение на успешен политик. Не знам защо се прави на медийна звезда със стресиращи новини и защо всичко си остава за пред камерата. Така и не разбрах момчето сезирало ли е с твърденията си за пари, полицаи, патрулки и наркопласьори, компетентните органи в държавата или привързаността му към истината и правото са само вербални лозунги.

Ясно е, че даже Бойко Рашков не е възприел като сериозно твърдението на Ивайло Мирчев, защото нищо не последва в МВР след него.

Знам, че поне от живота си в София добричлията би трябвало да е научил елементарния алгоритъм за действия като в този, който той описва. Както и че сам носи наказателна отговорност, ако знае за извършено престъпление и затаи тази информация.

Сигурна съм, че скоро – съвсем скоро демократчето с еднопосочни – лични интереси, ще усети на собствения си гръб резултата от високомерието, от пълното игнориране на правилата и от политическото си лицемерие.

На Ивайло Мирчев лично бих казала, че поведението му е толкова недостойно, че ако имаше трезва преценка никога не би се появил на публично място. На хората, господинчо демократчо им писна отдавна от такива измислени герои. Сигурна съм, че на Вас не Ви пука, че между 40 и 70% от българите не гласуват, но повярвайте ми – още на тези избори ще се уверите, че колкото и малко да са гласуващите, тези, които ще Ви подкрепят до никъде няма да Ви стигнат!

Впрочем – защо сте водач на листа в Бургас, а не в Добрич? Нямате ли роднини, съученици, приятели, които да ви подкрепят в родния Ви град или точно това, че там Ви познават, Ви изпраща на другия край на морето?

Калинка Пенчева

СНИМКА Ивайло Мирчев „атакува“ Росенец 7 месеца преди Атанас Атанасов да „разреши“ на ДПС да подкрепят коалиционното правителство