Одобреният за земеделски министър Иван Иванов (БСП) и баща му Валентин Иванов-Голям Шошо са били официални представители на групировката СИК за Шумен през 1995 г., видно от регистъра ДАКСИ. Голям Шошо е бивш служител на Държавна сигурност. Самият Иван Иванов остана в историята с 2-часовото си „министерстване“ в правителството на Пламен Орешарски. След като стана ясно миналото му, той бе освободен от зам.-министерския пост в МВР. Като депутат от БСП Иван Иванов и колегата му Йордан Младенов скандализираха със служебно платена екскурзия до Залцбург, съобщи през 2019 г. Бтв. Двамцата ползвали целия ресурс на парламента, за да видят с очите си ловно изложение, докато официално партията им бойкотираше работата на парламента.

Безобразната номинация за Министерството на земеделието, горите и храните на Иван Иванов бе гласувана преди минути от Националния съвет, след като лично Корнелия Нинова го е предложила за поста.

Самият Иванов е завършил история и право. Бил е адвокат. Какви знания има за управлението на земеделското министерство, е пълна мистерия. Знае се обаче, че той е от най-близките и предани на Корнелия Нинова.

Уж изгонихме „мутрите“, а назначаваме децата им на министерски постове, коментираха потресени социалисти.

Пленумът на НС на БСП е одобрил още Георги Гьоков за социален министър, Христо Проданов – на туризма, а самата Корнелия Нинова – на Министерството на икономиката.

Очакванията са в понеделник правителството да бъде окончателно сформирано.

СНИМКА Дир.бг