Втора наркоплантация разбиха при спецоперация под ръководството на прокурор след откритата в бившата свинеферма в ЧерневоЗа срок до 72 часа в ареста с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра е задържан собственикът – Стоян П., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

На 48-годишния уличен е повдигнато обвинение за държане на наркотици с цел разпространение, както и за засяване, и отглеждане на марихуана.

Стоян П. е многократно осъждан.

Плантацията е в землището на село Срацимир, в постройка на бивша кравеферма. Открити и иззет са близо 10 кг суха листна маса канабис и 272 растения. При претърсването са открити още торове, поливна система, система за отопление и сушене на растенията, както и инвентар и работно облекло със следи от канабис.

Припомняме, че в края на миналата седмица бяха задържани трима души, уличени в отглеждане на коноп в сградата на бившата свинеферма в Чернево. Иззети бяха 300 растения в различен етап на растеж. Според неофициална информация на RNS тя не е била единственото престъпно „предприятие“ на триото. В момента няма официално потвърждение дали между „плантаторите“ във Варненско и Силистренско има пряка връзка.

RNS