Амбициозен кръжец, част от чиито членове са с богато БСП и съдебно минало, шета из региона, за да прави „инициативен комитет“ за подкрепа на Румен Радев за втори президентски мандат. Източници, изключително близки до държавния глава, са категорични, че той не е упълномощавал никой във връзка с повторното си кандидатиране за президент. Те подозират, че зад шетнята във Варненско и Добричко се крият груби лични интереси на псевдоемисарите, които лъжат, че срещу съответните финанси, могат да бъдат полезни на платилите ги.

Ситуацията е чиста проба измама. При това със стратег от жълтите павета. Той мобилизирал червени капии да „работят“ за създаването на инициативен комитет, който да издигне Румен Радев за втори мандат държавен глава. Сред „бачкаторите“ във Варна и Добрич има хора, които са се самоопределили като големи фактори в журналистиката, пиара, политиката и решенията на изпълнителната власт, до скоро крайно близки на последната управляваща коалиция. Част от тях са бивши червени, арестувани, съдени, осъждани, които използваха ресурса на ГЕРБ и сега са готови отново да стоят на върха, стига да има кой да ги пусне, разказват запознати.

Самият Румен Радев не познавал нито един от тези грижовници за бъдещето му. Това изобщо не им пречело да развяват името му и да събират „дарения“ за обещани назначения, категорични са източниците ни.

Обикновените измамници се възползвали от факта, че нито един от „инвестиралите“ в бъдещето си не можел да звънне на президента и да го пита познава ли тези хора и той ли е гарант, че поетите от тях ангажименти ще бъдат изпълнени. Щедро обещавали постове и позиции на наивниците, използвайки името на президента, допълват близки до кръжеца.

Президентът публично обяви, че заедно с вицепрезидента ще се кандидатира за втори мандат. Как точно ще го направи, ще се разбере сравнително скоро. За механизма обаче, едва ли ще използва криминални типове, които поради естеството на мисленето и поведението си са на определено ниво, още по-малко от Варна и Добрич, категорични са източниците ни.