Бившият депутат от НФСБ и кандидат за народен представител от „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ – Йордан Апостолов е публикувал в социалната мрежа информация за манипулиран вот. Според него машините, чиято поддръжка като подизпълнител е поета от фирмата на кандидат-депутата на „Демократична България“, са отчитали гласовете на патриотите като гласове за демократите. Йордан Апостолов призовава, ако има и други хора, които са установили това престъпление, без значение коя партия е ощетена, да се свържат с него.

Ето и пълният текст на публикацията му:

⚠️ През последните дни получих няколко обаждания от хора, които са ме подкрепили в #Добрич, но се е получил проблем:

👉 При избор на номера ни в машината, както и преференция за мен, на тях им излиза номера на Демократична България при проверка, преди да бъде направен окончателен избор.

👎 След като уведомят за това комисията, както и полицията, им се дава възможност за гласуване с друга карта.👍 Гласът им е отчетен вече точно.

👉 Интересен факт е, че собственикът на фирмата подизпълнител за поддръжка е в листата на същата коалиция за район Добрич , към която случайно е пренасочвана подкрепата за мен.

👎 Голяма част от хора, гласували за нас, казват, че не е отчетена преференцията им.

Пита се, колко такива случаи има в страната, които гласът на хората не е отчетен правилно и при забележка: вече е поправен. А на колко не е поправено?

⛔ Виждам други кандидати и партии със сериозна подкрепа да имат същите оплаквания. Това не е единичен случаи, но е важно да разберем дали и колко сериозен проблем е.

‼️ Затова ви моля, без значение за коя партия сте гласували, ако на вас ви се е случило или знаете за такива ситуации, когаго гласът не е отчетен правилно – да оставите коментар или да ми пишете лично съобщение.

✴️ Тук не става въпрос за тяснопартиен интерес или извинение за резултат на някого, а за това дали изборите наистина бяха толкова честни, колкото ни бяха описани.

✅ Забелязваме каква подмяна на исканията на протестиращите е направена още преди изборите, затова не трябва да изключваме и възможността да е подготвен и друг вид преиначаване на вота.

✳️ Важно е да търсим отговорите на въпросите, които никой не задава. Затова нека потърсим заедно отговор дали това са единични случаи или трябва да имаме притеснение за следващи избори и преиначаване на вота ни.