Има ли принос в провала на полицейска операция по линия противодействие незаконната търговия на акцизни стоки добрички дансаджия. Дали действията на известния с прозвището Бинокъла са били неволни или неслучайни, гадаят фактори в Добрич.

Според запознати намесата на Митко Димитров в работата на Икономическа полиция преди няколко седмица, „осветила“ предсрочно престъпна схема за търговия на рязан тютюн. Това помогнало на извършителите да избегнат капана, който им готвели от полицията.

Припомняме, че икономическите престъпления не са в компетентността на ДАНС, която по закон е информационна и аналитична служба.

Това не е първото неуместно действие на въпросния дансаджия, припомнят негови колеги.

Преди време той се заложил на покрива на „Кауфланд“ с бинокъл. Предполага се, че Димитров е следил оперативно интересно лице или събитие. Тъй като същото не е направено по правилата за такова, той няма обезпечаване. Живеещи в съседните блокове заподозрели престъпни намерения в нетипичното – мъж върху „Кауфланд“ с бинкъл в ръка. Те повикали полиция. Настанала истинска патаклама докато спецът слезе от покрива и обясни на униформените, че е служител на реда като тях.

Митко Димитров се хвали, че е единственият, назначен в ДАНС без връзки. Бил избран за служител единствено заради изключителния си потенциал. В желанието си да докаже колко е продуктивен, той често използва нетрадиционни прийоми, на границата на дисциплинарните нарушения, споделят колегите му. Според тях не е тайна, че устрема на Бинокъла бил, за да седне в стола на шефа си.

Дългогодишни служители в общината обаче, вземат на подбив Димитров защото с години същият ходел в общинския стол да се храни. Там настоявал за 20% отстъпка в цената. За да има право на режийните, лъжел, че е общински полицай.

Беше много нахално. Всички знаеха, че работи в ДАНС, а той лъжеше, за да получи по-евтина храна, полагаща се само на общински служители. Правеше го въпреки заплатата си, която неколкократно превишава заплатите в общината. Седеше с общинарите на една маса, докато добричлии чакаха той да се бори с корупцията във високата сграда, гневят се паметливи.

СНИМКА Фейбук
RNS