Интерпол засече варненец, който разпространява в мрежата порно с деца. Обвинителният акт срещу 38-годишният Огнян Г. е внесен в съда с обвинителен акт по две обвинения – за държане на порнографски материали и за разпространение чрез интернет на филми и клипове, съдържащи сексуални извращения с деца, ненавършили 18 години. 

Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

IP-адресът на варненеца бил засечен при европейска специализирана операция на Интерпол в 96 държави, която проследила потребителите на мрежа за разпространение и споделяне на порнографски материали с деца. Така по сигнал на Интерпол от германския град Висбаден било образувано досъдебното производство срещу 38-годишния мъж за извършени продължавани престъпления по член 159, ал. 6 и по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс.

В периода от 15 септември до 25 ноември 2015 г. Огнян Г. държал компютърна конфигурация с два твърди диска и преносим твърд диск с филми и клипове, на които се съдържали сексуални сцени между деца от един и същ и различен пол. По време на разследването срещу варненеца било установено, че в периода от 4 ноември до 23 ноември при условията на продължавано престъпление  той разпространил чрез интернет като потребител с определен IP-адрес в приложение за обмен на файлове порнографски материали с деца.

След сигнала на Интерпол по неотложност било извършено претърсване и изземване на материалите от дома на подсъдимия. Заради намерените порнографски материали с деца в дома на подсъдимия Районната прокуратура във Варна му повдигнала обвинение и за държане на материали с порнография, за създаването на които е използвано непълнолетно лице.

Освен компютърно-техническа, по делото била назначена и аудиовизуално-художествена експертиза, която установява възрастта на участниците в порнографските филми и клипове по физическото развитие на децата като съвкупност от морфологични и функционални признаци.

Предстои делото срещу Огнян Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

СНИМКАТА е илюстративна

RNS