Фестивалът Dogan Saray Beach Festival ще се проведе под надслов – „Искаме Доган да уволни Борисов!“. Събитието започва в 11 ч. днес на плажа в природен парк „Росенец“. То е организирано във Фейсбук от Национален протест „Оставка“ – Бургас и Асен Бонджев, съобщи Евроком.

„Ще плажуваме, слушаме музика, говорим за живота след Бойко, за зараждащото се гражданско общество и неговата роля. Нямаме за цел да смущаваме никого, да провокираме, нито да преминаваме през частна собственост“, пишат още организаторите.

ПРАВИЛА НА ФЕСТИВАЛА:
1. Фестивалът е мирен, културен, интелигентен.
2. Забраняват се всякакви цинизми и реч на омразата.
3. Употребилите алкохол над допустимите норми ще бъдат помолени да напуснат събитието.
4. Всеки гражданин има право да се изказва. Желателно е думите му да са обмислени и носят послание на позитивизъм и надежда.
5. Присъствието е гражданско. Политически активни фигури могат да присъстват в качеството си на граждани. Присъстващите са изключително будни и образовани. Всякакви опити за извличане на политически дивиденти биха имали обратен ефект и непредвидена, мирна реакция от страна на присъстващите.

ЦЕЛ НА ФЕСТИВАЛА:
1. Да поддържаме искрата на пламналото народно недоволство.
2. Да създадем общност от съмишленици – едно активно и будно гражданско общество, което да реагира своевременно на всяка неправда.
3. Да покажем на България, че ни има.
4. Да вдъхнем кураж на останалите.
5. Да изградим себе си като по-добри личности и българи.