И ГЕРБ ще си имат филм за границата! Бойко разпоредил!

„Разпоредил съм да се събере материала за цялата работа на гранична полиция, за всички задържани бежанци и да Ви се покаже. Защото не може да се правят такива твърдения. За съжаление в момента и министър Радев, и министър Цачева са в САЩ. Като се върнат ще Ви поканят в залата на гранична полиция и ще разберете истината.“

Това коментира преди минути премиерът Бойко Борисов по повод информацията за състоянието на възпрепятстващото съоръжение и охрана на границата, тиражирани в едноименния филм на БСП-депутата Елена Йончева.

„Всяка държава си има проблеми. Не е нужно ние да запознаваме целия свят с нашите. Както това не правят и другите държави. Още повече – по време на европредседателството на България. Очевидно е, че БСП искат слабо председателство. Аз съм за мир. За това ги призовавам да се върнат в Парламента и да работят“, допълни премиерът.

Припомняме, че след излъчването на документалната лента „Граница“ БСП поискаха оставките на вътрешния министър и на ресорния вицепремиер Валери Симеонов. Лидерът Корнелия Нинова беше категорична, че ще бъдат запознати всички дипломати и ЕС за разходването на 160 млн. евро, отпуснати целево за охрана на външната граница на съюза.

RNS