Обединение „Демократична България“ са подали сигнал до РИК, че в изборния ден на автомат за топли напуики срещу училище „Христо Ботев“ в Добрич, чашките са с лицето на Мая Димитрова и указания как да се гласува – за партия и преференция, за да стане другарката депутат.

Според демократите поне до 10,30 ч. автоматът е работил с хартиени чаши, на които освен лика на Мая Димитрова са отбелязани партията и преференцията за нея. Прочулата се с хилядите левове заплата от ВиК-Добрич, е втора в листата на социалистите в добричкия многомандатен район.

След сигнала на „Демократична България“ кафе-автоматът е изключен и вече не работи, установила проверка на РИК-Добрич.

Припомняме, че в деня на размисъл и в изборния ден агитацията за партия или кандидат са забранени с нарочен закон.

На скандала с агитацията на Мая Димитрова, която вече си спечели прозвището „чашката“, не му е сефте днес. В началото на президборната кампания с „брандирани“ изборджийски чаши работеше автомата в добричко училище, въпреки изричната забрана деца да не се включват в партийни мероприятия.

Дни по-късно се оказа, че нескопосаният пиар се практикува из цяла Добруджа. Използват ги автоматите на фирмата на мъжа на Мая-чашката. Лицето от картинката е безработно, след която заряза председателското място в ОбС за 9 дни депутатване и сега иска да се върне на жълтите павета.

Ако е вярно, че Мая Димитрова-чашката, се оправдавала, че тя била против този пиар ход, но мъжът й не я е послушал, то е подозрително защо жена, която не може да се споразумее с блоговерния си смята, че има потенциал да пише закони на държава.