Каракачанов: Странджа е подходяща за бежански лагери – безлюдно е, със стари казарми и е до границата

Кандидатът за президент на Патриотичния фронт и „Атака” Красимир Каракачанов смята, че центровете за прием на имигранти следва да бъдат изведени от гъсто населените места и одобри идеята такива да има в района на Странджа.

Припомняме, че от МВР съобщиха, че се проучват 5-6 района за изграждане на нови лагери за имигрантите. Причината е, че сегашните центрове са запълнени почти на 100 процента.

Красимир Каракачанов отхвърли упреците на Бъчварова, че протестите, които се организират днес заради имигрантите, се правят с предизборни цели. Той каза, че от партията му говорят на тези теми от години с едни и същи тези.

След това Каракачанов обясни защо според него лагерите за имигранти следва да бъдат изведени от населените места и да са близо до границата.

„Нормално и логично е това, което е направила Австрия. В техните градове няма подобни центрове. Всичко е изнесено до границата – лагери от закрит тип. Тези хора си получават необходимите нормални условия за живот, но са далеч от населените места, за да нямат съприкосновение с местни жители и да няма проблеми”, каза лидерът на ВМРО.

След въпрос на „Флагман” – дали районът на Странджа като по-безлюден е подходящ за такива центрове, Каракачанов отговори: „Аз ви казах какво видях в Австрия. Там лагерите са по границите, по границите! Далеч от населени места, с всички нормални условия. Специално по границите на България, особено където е по-малко население, има много бивши поделения, казарми, които могат да бъдат оборудвани със същите тези пари, за които премиерът Борисов настоява (160 млн. евро от Европейския съюз – б.а.).”