„Президентът отдавна вече не е обединител. Отдавна не е човек, който наистина мисли за бъдещето на България. Защото не може да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и още много други неща, които прави правителството и дори в тази трудна COVID криза, намира възможности и средства да помага на гражданите, без да прави излишни демонстрации и политики. Ако иска да помогне президентът, нека да помогнe“.

Това коментира от Кърджали, където е със спортния министър Красен Кралев, председателят на 44-ото НС – Цвета Караянчева.

Репликата е по повод изказването на Румен Радев пред журналисти в Естония:

„Инфраструктурата е важна, но, ако искаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност.“

Преди броени чосове лидерът на ДПС – Мустафа Карадайъ, коментира в Парламента, че Караянчева системно се набутва в реториката между Президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в опит „да се мери с тях“. Според Карадайъ това системно я поставя в смешни ситуации.

Два дни, след като мнозинството в 44-ото НС спаси Караянчева на председателския пост, очевидно тя не показва с нищо да е разбрала защо й искаха оставката и поведението й е все така нелепо.

СНИМКАТА е илюстративна