“На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика, б.р.) дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема?“.
Това попита в студиото на „Очи в очи“ Цвета Караянчева, чието председателско място в 44-ото Народно събрание бе потвърдено вчера с гласуването на съпартийците й, Обединени патриоти и Воля.
Караянчева, която в последните дни бе произведена в „интелигентна“, „неповторима“, „незаменима“, „перфектен парламентарист“ и „кърджалийска мъченица“, след 12 години в политиката не е научила дори министерствата. Според нея Министерството на труда и социалната политика се нарича „Министерството на социалното подпомагане“.
До дарените стари календари се стигна, след като стана ясно, че Караянчева е дарила на кърджалийския театър килими трета „цедка“. Преди да стигнат до избирателния й район те били ползвани последователно в Министерски съвет и в Народното събрание.
Според „простата кърджалийска пу-ка“ темата била битовизъм и нямало нужда да си прави имидж с това дарение.
С дарените стари календари на социалните домове за възрастни хора, Караянчева брутално опроверга песимистите, че след цинизма с килимите, може да постигне ново ниво на „благородство“ във Вселената с подарените стари календари.
Така госпожата, заради чиято счупена ръчица летя хеликоптер, превърна още един виц в реалност!