„Няма радикален ислям! Радикален значи политически! Терористите ги създава Мосад!“

Това заяви в студиото на Нова тв Кемил Рамадан – уличен като човекът, изпращал „заплашителни СМС-и“ на Румен Радев и Корнелия Нинова. Същият бе кандидат за президент на последните избори и е категоричен, че има право да звъни на властимащите. След като не му вдигнали, той изпратил съобщения, че „БОГ ще ги убие“, което е изтълкувано от ДАНС като реална заплаха, пораждаща основателен страх за живота и здравето на получилите ги.

„Израсъл съм в семейството на мюсюлмански духовник. Напълно съм запознат с Корана. В него пише, че ако убиеш без причина един човек, все едно си убил цялото човечество! Толкова голям грях е! В Корана пише, че жената трябва да е свободна и уважавана. Не знам тези терористи защо се оправдават с исляма. Терористите ги създаде Мосад. Имам приятел там. Нямате представа какви неща правят тези хора.

Във всеки случай това, че някой поздравява с Аллах Акбар не значи, че е терорист. Ако нашите служби са ме изкарали радикален ислямист, толкова и заслужават заплатите си. Изобщо не са наясно. Отделно лъжат, че съм завършил в мюсюлманско училище.

Когато един политик не си върши работата, аз имам право да му се бъркам в нещата и да го притеснявам денонощно. И не само аз, а всички български граждани.

Възмутен съм и за това звънях на Президента да му кажа, че той няма право да дава ифтар (тържествена вечеря). За да го прави трябва да е мюсюлманин и да е спазвал строги пости. Някой го е излъгал, че това е правилно. Защо мюфтията на дава ифтар. Радев с какви пари го прави?

Тези хора трябва да се опомнят, защото са се самозабравили“, категоричен е бизнесменът, който бе задържан за „заплашителни СМС-и и малко по-късно освободен“ поради липса на престъпление.

RNS