Кметът на Добрич – Йордан Йорданов, се обърна персонално с топли думи към всички малчугани, които днес за първи път прекрачиха училищния праг.

„Днес е твоят Първи учебен ден. Предстоят ти дни в един интересен свят, който ти ще опознаеш и обикнеш. Свят, до който ще те заведе любимият учител, ще докоснеш буквара и ще разбереш колко е хубаво да имаш много нови приятели.

Подарявам ти тези учебни помагала със символите на нашия роден край и ти пожелавам да научиш българските букви, и да се срещнеш с незабравими вълнуващи герои, които ще те научат да бъдеш добър, и да уважаваш семейството си.

Бъди старателен и ученолюбив ученик!

Помни и се гордей със славната история на Добрич, и бъде пример за своите връстници!“, пише в обръщението, подписано от градоначалника.

Той пожелава на всички деца здраве и нестихваща жажда за знание, което да отведе всяко от тях на най-доброто за него място в живота.

Всички 646 първокласници в Добрич получиха и подаръчни комплекти от кмета на града – Йордан Йорданов. В раничка за спорт с емблемата на добруджанската столица има занимателна линийка и акварелни моливчета за рисуване, които ще бъдат в помощ на малчуганите през учебната година. Учебните пособия също са с герба на Добрич, за да познават и запомнят символите на Общината.

добрич

1300 деца от предучилищни групи получиха книжката „Забавна азбука от А до Я“ за Първия учебен ден. Тя е най-новият продукт на „ФолиАрт“ ООД. Книжката е изцяло разработена от екипа на компанията, а автор на рисунките е Станислава Дякова („ФолиАрт“). „Забавна азбука“ е предназначена за най-малките художници, които могат да учат буквичките, докато ги оцветяват.

 

Община Добрич честити Първия учебен ден на всички малки и големи ученици и на техните преподаватели!

Бъдете здрави, целеустремени и дръзновени, защото образованието е сила!