Инвестиционна конференция се организира от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции на 26 и 27 януари в Истанбул, Турция. На събитието ще бъдат представени предимствата на България като инвестиционна дестинация пред заинтересованите представители на бизнеса.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е поканен да представи индустриалната зона в добруджанския град, която се промотира от Община Добрич като възможности за инвестиции.

Предвижда се форумът да бъде открит от г-н Александър Пулев – министър на иновациите и растежа. Ще участват още Н. Пр. г-н Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Турция и г-н Мустафа Зеки Сарибекир – председател на Турско-българския бизнес съвет /DEIK/. Г-н Богдан Богданов – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, ще представи възможностите за разширяване на бизнеса в България.

Програмата предвижда още установяване на директен контакт с представители на съответната бизнес аудитория, както и чрез провеждането на инвестиционен маркетинг, насочен към приоритетните за България сектори за привличане на водещи компании за реализация на инвестиционни проекти.