Изисква се уникален талант да си в опозиция и да катастрофираш така лошо в изборите. Аз ще бъда един от хората, които ще поискат пряка отговорност от Корнелия Нинова и от ръководството на БСП след резултата от вот.

Това заяви най-успешният кмет на БСП – Станислав Владимиров.

Ето какво още каза градоначалникът на Перник, комуто Нинова обяви война преди месеци, а варненската „медуза“ Борислав Гуцанов предложи той да бъде изключен от БСП:

„Налагането на листи от София – в Перник и първия, и втория човек в листата бяха наложени от централата. Водачът на листата на БСП не е познат на хората в града. Вторият е със спорно минало. Това не беше модел само в Перник, а се случи в цяла България и е една от причините за загубата“.

„Саморазправата в партията беше голяма. Липсата на идеи в кампанията е пагубна.“

„Партийните организации бяха смачкани и изчегъртани в цялата страна.“

„Изисква се уникален талант да си в опозиция и да катастрофираш така лошо в изборите. И то при уморен ГЕРБ. Персоналната отговорност е на Корнелия Нинова и хората около нея.“

„Когато ти си в идейна безпътица, когато си в организационна катастрофа, когато се опитваш силово да налагаш на структурите и листите, и мненията, и позициите, резултатът е точно такъв какъвто е в момента.“

„Корнелия Нинова не можа да разбере БСП каква партия е. Това не е еднолична фирма, такава каквато тя си я представя. Тя много иска да изглежда като Бойко Борисов, това и друг път съм го казвал. Само че Бойко Борисов си направи партия и там може да прави каквото си поиска. БСП не е такъв тип партия, и този лидер така и не разбра какъв тип партия е БСП. Че тук водещ е диалогът, вътрешнопартийната демокрация, че трябва да се уважават структурите, да се уважават органите на партията.

Ето модела, когато сме лидерска партия – трето място, уникална катастрофа, и то когато си бил в опозиция, а не като си бил в управлението, защото управлението винаги тежи, всяко управление носи негатив. Да си бил в опозиция и да направиш този резултат, какъвто е в момента…

Аз ще бъда един от хората, който ще поиска пряка отговорност на Корнелия Нинова и на ръководството. И се надявам, те да имат достатъчно мъдрост да подадат оставки“.

Провалени политици и кандидат-кметове, агенти на ДС и разследвани – сред водачите на кандидат-депутатските листи на БСП

източник pogled.info