Кой нарушава тишината в спалнята на Татяна Дончева

Оправдано е любопитството кой ще застава до бъдещия президент.  И ако тя е жена, ще има ли Първи съпруг до нея!? И когато е Татяна Дончева, кой ще е избраният, след като дамата никога не е била семейна.

Легенди се носят за спалнята на Татяна Дончева. Мнозина се питат тиха ли е, шумна ли е, какво се случва нощем под завивките. Леглото на бившата депутатка стана популярно покрай шега на Румен Петков.

„Тишината в спалнята на Дончева ражда безумия”, жегна я навремето той и оттогава митове и мистерии се носят за покоите на кандидатката за държавен глава, издигната от „Движение“ 21.

Партийната лидерка, твърди, че още по Татово време Ванга й предрекла, че ще остане сама. Казала й: “Ти и сама си си достатъчна.”

Близки до Татяна разказват, че  тя винаги е имала ухажори, но никой от тях не й предложил брак.

В далечните млади години като юрист в Севлиево Татяна среща човек, когото смята за мъжа на живота си.  Той обаче бил женен и с деца и, както се оказва по-късно, няма никакво намерение да се развежда. Мъжът е неин колега и работи в Окръжната прокуратура в Габрово. През 90-те години на миналия век именно той довежда Дончева в София и я урежда на хубава служба. Най-напред тя е юрист в Светия синод, после отива в “Мултигруп”, накрая БСП я взима под крилото си.  Двамата заживяват заедно в любовна квартира. Един ден обаче, младата дама поставя ребром въпроса на своя любовник и благодетел -мисли ли да се разведе и да се оженят.  И понеже той продължава да мънка и да се оправдава, тя отсича: “Край! Аз бях дотук!”, събира си багажа и се изнася.

След което се затваря в себе си и дълго време не желае да чуе за друг мъж.

През 2011 година Дончева обра въздишките на приятели и колеги с шармантен годежен пръстен с диамант. Накитът  струвал на възлюбения й ген. Иван Чобанов, който тогава е шеф на НС „Сигурност“, скромните 2 заплати – цели 4000 лева.  Дончева не отрича, че предстои сватба, но генералът започва да се ослушва и на практика отказал да направи крачката.

„Добре сме си така, защо ни е сватба? “, опъвал се Чобанов. Независимо, че Татяна и предприела крайни мерки – фитнес,  диети,  козметик , дори и лифтинг, за да го впечатли, сватбата се разминала. Пак!

Аз няма да си вържа траур, защото съм неомъжена, защото съм се разделила или съм се събрала с някого, твърди Дончева.  Тя е категорична, че ако един ден попадне на правилния мъж, си представя как би му шетала.

СПАЛНЯТА НА ДОНЧЕВА
СПАЛНЯТА НА ДОНЧЕВА – ЛЕГЛО ОТ ЕПОХАТА НА ЛУИ XIII

Всъщност мистерията около прословутото място за спане си заслужава! Леглото е от епохата на Луи XIII, истински шедьовър за времето си. Антиката случайно попаднала на Дончева и тя, без да се замисля за цена, купила униката. Направена е от масивно дърво, в бретонски стил е и изключително ценна антика. Над него бди иконата на Архангел Гавраил, който съобщава благата вест на Дева Мария, че е заченала Свише. Всеки сам може да се досети каква е символиката и защо Татяна Дончева е избрала именно този светец да пази тихата й спалня. Тя буквално е като олтар. Сякаш всяка нощ Дончева прави жертвоприношения в  легло си.

Но кои представители на силния пол влизат в ролята на „жертвен агнец“ на кандидат-президентката – спалнята, както и до сега мълчи…

RNS