Семейство загина при взрив на Кримския мост. Атаката е реализирана секунди след полунощ. Взривното устройство е заложено до една от подпорните колони на съоръжението.

Няколко часа преди експлозията на Кримския мост командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски обяви предстоящата „приспивна песен“.

Все още няма официална информация какво точно се е случило на Кримския мост. Властите съобщиха за „аварийно положение в района на 145-и стълб“. Министерството на транспорта на Руската федерация уточни, че има повреда на участък пътното платно без щети по конструкцията. Очевидци са чули звуци от експлозия на Кримския мост.

Загиналите съпрузи са от Белгородска област. Според електонното издание „База“ 14-годишната им дъщеря е откарана в болница в Краснодарския край.

Пострадалата ученичка е с констатирана придружаваща телесна повреда, както и счупен нос и комоцио.

По предварителна информация една от жертвите, 36-годишната Наталия К. Вторият загинал в резултат на експлозията на Кримския мост е 40-годишният Алексей К. Мъжът е работил като шофьор на тежкотоварен камион. Семейството пътувало до Крим от Стари Оскол.

Движението на железопътния транспорт по Кримския мост ще бъде възобновено до 9:00 часа. Графикът на влака ще навакса. Преди 9:00 часа ще се уточняват и данните за работата на фериботната линия. 
t.me