На някои хора може да им се стори бутафорно, но аз мисля да го приема сериозно.

Поредното приятелско назначение в кабинета “Петков” е на Калоян Методиев като началник-кабинет на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Интересна история…

Калоян Методиев се върна от Лондон, където живееше със съпругата си – служителка в консулския отдел на българското посолство, за да стане началник-кабинет на президента Румен Радев.

Невероятно, но факт, той беше насѝлен да подаде оставка, защото беше си позволил да отиде да отпразнува в тесен кръг преизбирането на Корнелия Нинова за председател ня БСП. На същата тази Корнелия Нинова, която измъкна пенсионирания генерал Румен Радев от кварталното кафене в ЖК “Дружба” и го предложи за президент…

За подобни скандални случаи, храбрият български народ е измислил поговорката: “Кой ти извади окото? Брат ми”.

Калоян Методиев направи някаква агенция, която разсмиваше публиката с прогнозите, че БСП ще стане първа политическа сила. А Корнелия Нинова трябваше да преживее унижението на изборния разгром, да преглътне категоричното нежелание на Румен Радев и Слави Трифонов (с когото се смяташе за близка покрай олигарха Георги Гергов) да бъде подкрепена за председател на 47-я парламент.

Е, тя е вряла-и-кипяла в политически интриги; просто извика Кирил и Асен посреднощ на “Позитано” 20, за да им изясни, че без нея правителство няма да има. И стана вицепремиер/министър на икономиката.

Сега, с назначаването на Калоян Методиев в третия служебен кабинет на президента, Корнелия Нинова предизвиква за втори път Румен Радев, след като на 30 декември изключи от БСП неговия ревностен поддръжник Кирил Добрев.…

Корнелия Нинова изравни ли резултата или поведе на Румен Радев?

Соня Колтуклиева