БСП откри официално предизборната кампания за 46-о НС в София. Събитието предшестваше гей парада, който е насрочен от месеци за тази дата. Форматът на мероприятието – слово на председателката в стил: и този път вървим към победата, даже вече сме управляващи + концерт, е крайно неуместен, след като една формация издуха столетната партия на трето място единствено с факта, че лидерът й прави концерти. На откриването е присъствал и Борислав Гуцанов – „медузата“, на чийто авторитет Корнелия Нинова разчита да направят безброй гласове в морската столица.

Завистниците към успехите на социалистическата партия, които напоследък стават все по-бегли и невзрачни, ще иззлобеят, че мероприятието на Корнелия е „подгряващо“ за гей парада. Още повече, че за мнозина българи някои от политиците се упражняват успешно в „педерастия“ – не в сексуалния смисъл.

Но, сериозните хора няма да се подиграват, че в един ден БСП и гей парада се изявяват и доколко се допълват. Нито ще коментират, че настоящият втори в листата на Трети многомандатен район – Варна, с фалцетното гласче, е можел да икономиса пари от откриването за предизборната кампания в морската столица с един гей парад – не в сексуалния смисъл на понятието.

Доколко почтено е поведението на Корнелия Нинова и на варненския й наместник – „медузата“ Борислав Гуцанов, които като в сапунка ту се любят, ту се мразят и си искат оставките, е друг въпрос. След сразяващия неуспех на шефката в Пловдив, където БСП остана трета сила, за изборите на 11 юли Гуцьо и Корнелия трябва да обединят усилия и да изненадат всички ни с различни от „боя“ под тепетата. За бившата СДС-кадър ще е много важно, ако успее да задържи постигнатото от „медузанчо“ – 4-о място в града и 3-то в областта.

Май Корнелия Нинова отново е „разлюбила“ Гуцанов днес, коментираха социалисти. Според тях лидерката го е избягвала – не е говорила с него и не го е поканила да си направят снимка.

В социалната мрежа има десетки фотоси от откриването на предизборната кампания на БСП. На тях лидерката е със симпатизанти, с бивши депутати, с настоящи кандидати за народни представители. Гуцанов липсва даже на снимката, на която шефката е с варненската група.

Корнелия Нинова още не е отговорила на журналистическите въпроси, които й зададохме по време на предизборната кампания за 45-ото НС. За това и до днес гадаем на какво се дължи рязката смяна на отношението й към Борислав Гуцанов, когото беше натирила, а после припозна за свой „фаворит“. И дали това се дължи да безпринципност, на мотивация – с пари и имоти, или на нещо друго.

По-смешното е, че Корнела&CO явно са заложили на концертите на открито като част от предизборната кампания, чиято цел е да привлекат повече гласоподаватели на БСП за България. Традиции – традиции, но формулата работи далеч по-успешно за друг – основен съперник за хорския глас. Това е така, защото мястото на концертаджиите е заето от шоуто, които изпревариха социалистическата партия, която има над 100-годишен авторитет. Както всички знаем, без предизборна кампания, без послания и с 1 концерт, партията на Слави Трифонов влезе в последния парламент. При това като втора сила.

Най-интересен остава въпросът – наистина ли Гуцанчо „медузанчо“ и Корнела си вярват, че могат да бъдат победители на предстоящите извънредни парламентарни избори или само го лансират пред публиката. Ако е първото – може би става въпрос за тежка диагноза – с вероятност за необратимост. Ако е второто – в Библията пише, че всяко нещо, заченато в лъжа се проваля. Ще изчакаме точно 30 дни, за да видим кое от двете е.

Накрая Корнелия Нинова ще може лично, от първо лице единствено число, на свой гръб да изпита уважението към Борислав Гуцанов, когото лансира, във Варна. Даже могат да си го поделят. И да не се бият кой от двамата ще обяви БСП за лесно заобиколима политическа формация.