Президентът не е спрял да критикува правителството, въпреки, че той създаде основната партия в него. Той, заедно с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН съвсем безотговорно хвърлиха държавата в политическа криза.

Това заяви лидерът на БСП за България – Корнелия Нинова, минути, след като с първия съпруг на президентската жена върнаха на Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 47-ото НС.

Имахме програма, по която да се приемат серия от закони, които ще облекчат съдбата на хората. Тя изобщо не бе допусната до парламента, допълни още Нинова.

Президентската институция не ни даде дори 100 дни. Публично го заявиха. Смятаме, че той заедно с изброените партии умишлено свали правителството. Не приемаме критиката на президента към БСП за това, че оставяме държавата в хаос. Препоръчваме му да се обърне с нея към ИТН, които са дали министър на енергетиката. Влизаме в тези избори с открити лица. За 6 месеца 22 млрд. лв. се вложиха в млади хора, в безплатни детски градини. Готови сме с летящ старт да влезем в следващия парламент, категорична е шефката на червената партия.

Тя подчерта, че лично е издигнала Румен Радев и не съжалява за това, че го е направила. Но, ако Радев разчитал отново зад гърба й да вземе някой от БСП за министър в служебното правителство, столетницата категорично отказвала да поема отговорност за работата му.