Преговорите за промените в държавния бюджет е проява на разумно мнозинство за гарантиране на хората през зимата и за укрепване на икономиката. Това не променя позицията ни, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“. Тепърва предстои връчването на мандатите, но нямаме време за губене по отношение на бюджета. Хората чакат реални решения за живота си.

Това заяви лидерът на БСП – Корнелия Нинова, пред репортери в НС, като продължава да се представя като силно социално ангажирана, въпреки, че отговорност за състоянието на държавата и гражданите й изцяло се носи от слежебните правителства на издигнатия лично от нея кандидат за президент – Румен Радев, и правителството, в което тя беше вицепремиер, министър на икономиката, а БСП – коалиционен партньор в десен кабинет.

Тя за пореден път потвърди, че партията й няма да участва в правителство с определени партии. Фактически БСП може да бъде част само от правителство на малцинството, ако Продължаваме промяната, Демократична България и Български възход имат общо едва 110 депутати. За парламентарното мнозинство са необходими 121 народни представители.

Дали правителство на малцинството би оцеляло поне едно тримесечие е повече от съмнително към днешна дата.

Отношението на левицата към Възраждане е повече от странна. На последните местни избори по предложение на лидера на БСП-Варна – Борислав Гуцанов, лидерът на „Възраждане“ – Костадин Костадинов бе номиниран за кандидат-кмет на морската столица. След чутовен скандал лявото мнозинство отхвърли предложението на Гуцанов. Самата Корнелия Нинова участва в протест срещу правителството на ГЕРБ рамо до рамо с Костадин Костадинов през 2018 г.