Корнелия Нинова, Иван Ченчев, Стоян Мирчев – това са само част от червените, които в рамките на часове показаха пълна неадекватност в опит да демонстрират коефициент на полезна дейност, искайки незнайно защо третия мандат за съставяне на правителство.

Вчера от парламентарната трибуна Нинова къхарно съобщи „новината“, че ситуацията с мандата на „Има такъв народ“ не е добре. Часове по-късно един от най-близките й депутати – Стоян Мирчев, популистки заяви, че ако столетницата получи мандат, ще предложат служебното правителство за редовно. В типичния стил – каруцата пред коня, корнелиния фаворит, който бе разхождан из цялата държава, за да стане депутат призна, че не е говорено с нито един от служебните министри дали искат да останат в партиен кабинет. Категоричен бе и, че БСП няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС.

Тази сутрин, без да е ясно, че се е събудил, друг любимец на Корнела – Иван Ченчев, заяви, че БСП е готова да поеме отговорността за третия мандат. Депутатът разясни, че са нужни консултации, инициирани от червените и припомни, че са доволни от служебното правителство.

Хайде сега да помолим изброените и готовите да им пригласят да се спре с празните приказки!

Глупотевините на триото Конрела+Иван+Стоян впечатляват с отчаянието на обречени лъжи.

Явно само БСП не са разбрали, че:

  • ГЕРБ няма да участва в ничие правителство, ако върнат мандата
  • „Има такъв народ“ заяви, че няма да подкрепи ничие правителство, след като не е псрещнало подобно поведение към своето предложение
  • Консултации вече бяха провеждани – „Има такъв народ“ ги инициира. След тях Корнела беше доста приповдигната с решимост да има правителство – нищо чудно Иванчо и Стоянчо да са били в списъка й з 4 мерки (традиционния) за „излизане от кризата“ – като министри по каквото и да е
  • БСП+ИБНИ+ДБ – колкото и да преговарят без ДПС, ГЕРБ и „Има такъв народ“ – работещо правителство няма да съчинят

Точно това лъжовно и непоследователно поведение от страна на Корнелия Нинова доведе БСП до най-ниския изборен резултат в историята на 130-годишната партия. Страстите между нея и Борислав Гуцанов в стил долнопробен сериал с участници, ампутирани от каквото и да е чувство за чест, достойнство и отговорност, бяха оценени по достойнство от варненци. На последните избори кандидатите за депутати – „медузата“ Борислав Гуцанов и на по-малко скандалния Филчо Филев – предвождани от „кака“, свалиха резултата на унизителните 18 000 гласа.

Според съпартийци на гореизброените, даже и наглостта на Конрела – която всеки път отказва да понесе персонална отговорност за загубите на „БСП за България“, е надвита от усещането, че трети избори с нея начело ще бъдат пагубни за най-старата, голяма партия у нас. Според същите председателката не давала сигнали, че е притеснена от този факт, защото за нея било важно да остане шеф заради облагите, които поражда този статут.

Ситуацията с напъните на БСП да вземе третия мандат биха били смешни, ако не бяха толкова жалки. Още повече – на фона на упорито повтаряната мантра, че „БСП е единствената алтернатива, която ще победи задкулисието“, досаждаща във всяка предизборна кампания.

Едно трябва да й се признае на Корнелия Нинова – тя е неуморима в лансирането на безсмислици или тези, от които никой фактор видимо не се интересува!

Цялата работа подозрително прилича на: верно, нищо не зависи от мен, ама много искам да внуша, че аз решавам!

Личната ми молба към Корнелия Нинова е: Госпожо Корнела, спрете да правите партията за посмешище – Вие и подтичкващите край Вас пуделчета! За разлика от Вас – има хора, чиито родственици са се борили за социалистическата идея и някои от тях са дали живота си за това! Не знам какъв е Вашият принос към България, освен приватизацията на „Техноимпекс“, но все повече хора основателно се съмняват, че сте в БСП, за да я унищожите! Ако е така, искам да знам – ще Ви платят ли за второто – унищожаването, или го правите като откупване да не Ви съдят за първото – „Техноимпекс“.

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА