На страницата на Иван Гешев във Фейсбук, която се подозира, че е на главния прокурор, е публикуван текст, припомнящ легендарната операция „Чисти ръце“ в Италия, обект на която са политици и бизнесмени. Дали списващият страницата иска да прилича на областният прокурор Антонио Ди Пиетро, който е преминава през истински катарзис – от обвинител на партийната мафия, през политик, до обвинаем за корупция? Дано ситуацията да не е толкова премислена, колкото Стефан Янев, който цитираше Джон Кенеди, но едва ли е искал да бъде застрелян на млада възраст.

Време е в името на България за операция „Чисти ръце“, пише авторът

Някои не изключват войната, която Иван Гешев обяви на политическата върхушка ударно през последните дни, за сметка на тишината през последните години, да е свързана именно със създаването на нов политически субект. Българите, които са жадни за справедливост и наказания, с удоволствие биха подкрепили новото лице на български Робин Худ.

Кофти е краят на историята – за по-малко от 2 години прокурор Антонио Ди Пиетро подава оставката си като държавен обвинител, а после и като министър на на обществените дела в кабинета на Романо Проди.