Красимир Янков е засечен из новия си избирателен район на лов с Жан Виденов и шефа на АПИ Дончо Атанасов, довериха свидетели. Според източници от БСП Янков, който много иска да бъде произведен в „лидера на опозицията“ в столетницата, вероятно е потърсил авторитета на бившия премиер. Запознати с битието на Виденов са категорични, че Янков типично за себе си отново е заложил на „куц кон“, защото екс-министър председателят от десетилетия се е дистанцирал от партийния живот и дори не е член на БСП.

Междувременно Янков е останал сам със себе си, след като е изоставен от двамата си пиари. Дамата от Добрич, която работеше за него в предизборната кампания вече е назначена в ГЕРБ, а пресаташето на Областния съвет на БСП-Варна, е в изключително обтегнати отношения с Янков, след като същият не му е издължил средствата, за които се били уговорили.

Случващото се с Янков е поредният удар, след като бе отстранен от листата на БСП-Варна, и запратен в Добрич. След като стана депутат той бе изхвърлен от ИБ на БСП и остана само в Парламента за разлика от далеч по-млади свои колеги. В 44-ото НС той е член само на една комисия. Янков не само не успя да запази лидерската позиция на протежето си Георги Андреев начело на Областния съвет във Варна, след като вторият стана депутат, но и не успя да лансира свой човек за овакантеното място. Старозагорецът преживя същия крах и в Бургас.

На проведен разговор за обединение на екс-фактори в БСП против Корнелия Нинова, името на Янков не само не е коментирано като евентуална алтернатива, но и той самият не е бил поканен.

Лично неговия „модел Ставрева“ в Каварна – кмет от БСП, подкрепен от ГЕРБ и със зам.-кмет от ГЕРБ, работещи изцяло в услуга на управляващите, не само е на път тотално да бъде компроментиран, но и част от участниците в него вече имат проблеми с прокуратурата.

RNS