Странна група от хора, които не умеят да се изброят колко са, признаваща, че членовете й са извършили престъпление, атакува висшето ръководство на БСП. Специално за подписалите се по списък 11, реално 12 души припомняме, че истината не е въпрос на удобство. Тя е факт и се използва като такъв навреме, освен, ако целта не е да се извлекат дивиденти. Питаме същите тези хора: „Защо смятате, че имате морално право да определяте кой какъв е и да изисквате?“.

От няколко дни във Фейсбук се разпространява пасквил, определен като „Кърваво писмо“. То е адресирано към висшето ръководство на столетницата, включително и до лидера Корнелия Нинова. Твърди се, че в него са изнесени „груби нарушения, манипулации и натиск в ГПО и Областната организация на БСП – Варна“.

Изнесените в него данни нямат никакво значение поради следните причини:

Подписалите се не могат да се изброят един-друг. Първата страница завършва с 5-ти пореден подписал се под писмото. Втората продължава отново с 5-ти пореден подписал се под писмото.

Тази грешка не е основна.

За провоохранителните органи би трябвало да е повече от интересно, че подписалите се 11 по списък и 12 реално души, ДЕКЛАРИРАТ, ЧЕ СА ЗНАЕЛИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И СА ЗАТАИЛИ ТОЗИ ФАКТ. Всяко подобно действие е описано в член на Наказателния кодекс. То превръща подписалите се в нарушители на закона и съучастници на извършителя на описаното от тях престъпление.

Ето и самопризнанието им, подписано от тях:

кърваво писмо

Т.е. въпросните 11 по спъсък и 12 реално души декларират, че са знаели за подготвяно и извършено престъпление. Те не са уведомили надлежен орган на властта, с което автоматично попадат под ударите на НК. В морален план те са съучастници в престъпление. В юридически признавайки, че при затаяването на истината са водени от користна цел – лично облагодетелстване със спечелване на повече гласове на предсрочните парламентарни избори за партията им.

СЕГА, месеци след „престъплението“, същите тези другари са решили да го използват отново с користна цел – този път в битката си срещу определени хора в БСП. Не им се струва нито нередно, нито неморално!

За да приключим темата, ще споменем, че 4-ма от подписалите „кървавото писмо“ са меко казано лоялни към Борислав Гуцанов – председател на Градската организиция на БСП. Останалите са твърде близки до Красимир Янков – депутат от БСП. Общото между Гуцанов и Янков е, че еднакво изгубиха почва под краката си във високите етажи на БСП и са еднакво нежелани от съпартийците си. Другото общо е неестествената им близост със семейството на Борислав Мнджуков – жертва на поръчково убийсто преди 3 г. – като свързващото звено между „заклетите врагове“ днес е зетят на Манджуков – Антон Константинов Оризаров.

На финала – ще е добре дружинката да разбере, че тъпи ченгеджйски номера от хора, които са решили, че с престой в ресорната комисия на Парламента и в ареста, са станали умеятелни по оперативни комбинации, само ги правят смешни. Последното е особено важно да схване, не само Красимир Янков, който заради подобни интриги напусна ръководството на БСП. Добре е да се схване и от Борислав Гуцанов, комуто е останал само един Градски съвет. Пак заради интрижки и опитите му все друг да му върши работата, той никога не се е свенял да изисква от други хора собственото си спасяване. Преди да почне да роптае в типичния си стил „ни чул – ни видял“, настояваме да отговори защо в седмицата преди първата дата за избора на областен председател на БСП, беше неотлъчно до Георги Андреев, за когото винаги е твърдял, че му е „враг“?

СНИМКА варна action
RNS