„Да приветстваме това, че квесторите изведоха лицето Манол Пейков от залата, което лице беше във видимо нетрезво състояние. Не знам как го допускате тук и очаквате да взима отговорни решения за бъдещето на България, след като той очевидно е злоупотребил с определени субстанции.

Оставям настрана факта, че от няколко дни не си е сменял дрехите, ходи с едни и същи дрехи. Понамирисва.

Това няма особено значение. Въпросът е, че той не е адекватен. Дъхаше на алкохол. Това го видяха всички в залата“.

„Мисля, че това е върхът на падението за ПП-ДБ. Вземете мерки, моля ви се. Това нещо не е приятно за никой в залата“.

Това заяви от трибуната депутатът Ангел Георгиев от „Възраждане“ по повод колегата си от ПП+ДБ, който скандализира не за първи път. Днес – по време на дебатите за помощта за Украйна и евентуалното изпращане на български военни на фронта там.

Пейков, обаче, се завърна в залата. Някои депутати го посрещнаха с „Наздраве!“.

„Господа и симпатяги, имам много несъвършенства. Пълничък съм, понякога съм рошав, кривоглед съм. Но пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се около 50 грама на година. Проверете си опорките още веднъж. Виждам, че съм трън в задните ви части. Търсите начин да влезете под кожата ми. Това не е правилният начин“, каза той от трибуната, задъхвайки се.

„Може би с по-цивилизовано отношение, може би ако промените отношението към себе си и към света, може би ако имате по-малко гняв към околните и към себе си. Сериозно ви го препоръчвам, също и среща със специалисти психиатри“, посъветва той.

ИЗТОЧНИК Епицентър