Дни, след като Веселин Марешки разясни публично, че Стефан Данаилов е „кръгла нула“ като политик, днес партията му Воля обезличи Президента в оценка за ефективността му първата му изминала година.

До медиите бе изпратена партийната позиция.

Ето пълния й текст:

„Основното, което наблюдавахме през изминалата първа година на президентския мандат беше, че Румен Радев подкрепя правителството и неговата политика. От близо 100 закона, приети от НС, е наложил вето едва на 5 от тях. За съжаление, той не реагира в случаите, в които се предлагаха законови мерки в ущърб на хората. Като например ниската еднократна помощ за новородено дете, пенсиите и други закони, свързани с увеличаване стандарта на живот на българските граждани. Нашите очаквания бяха той да е много по–чувствителен към социалните теми, все пак е избран с подкрепата на лява партия.

В крайна сметка ние от ВОЛЯ следваме принципа, че независимо кой как е избран трябва да работи в полза на всички граждани. Считаме обаче, че като човек, който се афишира, че има потенциала да бъде Обединител на нацията, той трябва да работи за издигане авторитета на всички институции в държавата и по–доброто сътрудничество между тях. За съжаление, в изминалата година се натрупа впечатлението, че Румен Радев много бързо се сля със Статуквото и все повече се изявява като президент на БСП,  отколкото президент на всички българи.“

RNS