Марина Константинова ще представи последната си поетична книга „Между лятото и есента“ (избрано) в средата на най-поетичния сезон – есента. Събитието ще се осъществи на 15 октомври от 17 ч. в Художествена галерия – Добрич, благодарение на Сдружение на писателите – Добрич и Художествена галерия – Добрич със съдействието на Община град Добрич.

За книгата ще говорят Сашо Серафимов – поет и председател на Сдружение на писателите – Добрич, и Драгомил Георгиев – литературен критик.

Входът е свободен при строго спазване на притивоепидемичните мерки, разпоредени от Министъра на здравеопазването.

„Марина Константинова е поетеса, романистка, журналистка, автор е на статии в местния и централния печат. Тя обича да навлиза в различни периоди от нашата история – от света на траките при Севт III през историята на кралица Мария Реджина, за да стигнем до нашата най-нова епоха. Последната и стихосбирка е антологична, тя е със заглавието-находка „Между лятото и есента”, 2020г., 100с. В нея си дават уникална среща отлично подбрани текстове от осемте ѝ стихосбирки, а деветата е новата, финалната част, поантата на общото, синтезът на цял един творчески път. Висшият духовен смисъл на посланията е в търсенето на другите, на скритите смисли на богатството и тайнството на битието, събрано и обобщено в безкрайното понятие, образ, „парола” и  метафора-Живот.“

С. Серафимов