След като официално осъденият за обида и клевета адвокат – депутат от ИБНИ – Николай Хаджигенов, коментира учредяването на Фейсбук република на мястото на България, единственият разумен избор за премиер е собственикът Марк Зукърбърг.

Събитията от последните 3 месеца – тарикатлъци, интересчийство, липсата на домашно възпитание и елементарен потенциал, както и политически егоцентризъм, ясно показват защо преди години България си е търсила и намерила княз от странство.

Безвремието в „надцакването“ между т.нар. партии на промяната, с лидери от нашето детство и сценаристи, които бъркат циничното шоу с държавничество, може да бъде спряно, ако някак собственикът на социалната мрежа оглави злощастната ни Родина.

Зараждането на Фейсбук-републиката стартира когато първи в изпълнителната власт и лидери на парламентарно представени партии предпочитаха да честитят национални празници в мрежата. Когато съобщаваха определящи политики във фейса. Реалното учредяване обаче, направи лидерът на партията на шоуто – Слави Трифонов. Без значение по какви причини, категорично решен да не се отказва, той предпочита да ни информира за решенията си през Фейсбук.

След като изслушахме изпълнените с хиперболи характеристики на кандидат-депутатите му за редовните парламентарни избори на 4 април, преди дни пак от Фейсбук, разбрахме кои са номинирани на правителството, което амбициозният Славчо предлага. Верно – премиерът бе оттеглен преди да бъде официално номиниран, но, забавлението в мрежата си върви.

За да се спре това издевателство над народа – част от който още упражняват правото си на глас, нека дойде Марк Зукърбърг. Да го назначат за премиер, президент, партиарх, главен мюфтия, цар и каквото там още има. Той отговаря изцяло на профила, който Славчо презентира – млад, образован и знае английски език. Като добавим към това и фактът, че един от най-богатите хора на планетата – сиреч, няма да краде – Марк Зукърбърг става безапелационен кандидат шеф на изпълнителната власт у нас.

Остава несресаните сценаристи в партията на шоуто да измислят мотивация, с която Марк Зукърбърг да не може да откаже предложението. И всичко ще си дойде на мястото.