Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откриха предизборната кампания в Пловдив с послание за „нормални европейски доходи, нормално европейско правосъдие, нормално европейско образование, нормално европейско здравеопазване, нормални европейски пенсии, нормални европейски улици, нормални европейски паркове и запазване на много красивата ни природа.“

На трибуната са подредени 10 ВИП-а. Сред тях са Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев, Христо Иванов и Атанас Атанасов. Публиката на „грандиозното“ мероприятие, което трябва да изпълни с ентусиазъм избирателите на двете формации, не надхвърля 300 души. Казано на прост език – даже семействата на всички лидери от трибуната не са присъствали. Къде са стотиците хиляди партийци, симпатизанти и подкрепящи гласоподаватели – е пълна мистерия.

Припомняме, че официално ПП и ДБ се обединиха, за да направят евроатлантическо правителство след изборите. Не, че ако бяха участвали в изборите за народно събрание поотделно, не можеха да съставят коалиция при старта на парламента.

От мижавия интерес в над 300 000-я Пловдив може да се предположи, че фактически зад обединението стои по-скоро притеснението за прекрачването на процентната граница за парламентарно представяне на политическите формации.