Лена Бориславова, която е назначена за началник на кабинета на премиера – Кирил Петков, определено ще си тръгне от канцеларията преди да се научи какво работи, категорични са анализатори след днешното й участие в национална медия.

На въпрос: Има ли посредници в новата сделка за покупка на газ?, милото Ленче мъдро заявава: На мен не ми е известно!

Ленчето очевидно не схваща, че е по телевизора в качеството си на началник на политическия кабинет на министър-председателя, отговаря, че тя няма информация, за да отговори на въпроса. Ясно, не разбира, че никой не се интересува от личното й мнение. Тя е получила достъп до национален ефир единствено защото е въдворена от Кирил Петков на отговорно чиновническо място и би трябвало да говори от името на правителството, не от свое. Както и, че ако не беше милият жест на „просто Киро“, никой нямаше да подозира за съществуването й, още по-малко да я кани в медии и да й слуша личната гледна точка, чудейки се защо ни натрапва неосведомеността си.

Ленчето се прочу като спътницата на Кирил Петков, презентирана с блестящ бекграунд в странство. Преди той да стане министър на икономиката, тя е била била адвокат на неговата фондация „Център за приложни изследвания и иновации“, в която е била и лектор. След това се сдобива с кабинет на етажа на противозаконното министерстване на Петков. След серия от опити да отстрани ръководството на Българска банка за развитие, се сключва договор мужду ББР и адвокатската кантора, в която Ленчето работи. В него тя изрично е записана като човекът от кантората, с който ББР работи. За усилията си Лена Бориславова месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час.

Издънките на Ленчето са ежеседмични. Сред най-фрапиращите е издирването на престъпници в Гугъл и предаването на данните за деянията им в прокуратурата.

Лена Бориславова получава 5 531 лева като началник на политическия кабинет на Кирил Петков. Тя го играе и говорител на МС. Двамата са неразделни и дамата дори беше част от делегацията, която се разходи до Киев през последната седмица.

СНИМКА marica.bg