Успехите на учениците ми ме мотивираха да поискам Стартиране на процедура по учредяване на ежегодна награда „Ученик на годината“ от Общински съвет град Добрич.

Това обясни преподавателят по английски език в езикова гимназия „Гео Милев“ – Мирослава Василева- Малева. Дамата е общински съветник и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС – Добрич.

Мирослава Василева-Малева депозира предложение до ОбС-Добрич, да бъде учредена годишна награда за най-добрия ученик като израз на уважение към труда на децата и като пример за подражание от други ученици. Очаква се докладната да влезе в дневния ред на сесията на 11 юни

Как и кога възникна идеята за учредяването на наградата, разказва Мирослава Василева-Малева:

„Имам щастието да работя с изключително мотивирани, амбициозни и сбъдващи деца. Изпитвам дълбоко уважение към всички, към усилията, които полагат, към успехите, които постигат и съм благодарна на родителите им, че са ги отгледали такива.

Тази година отново беше много успешна за нас. Особено горда и щастлива съм с постижението на Ивайло Владов от 9 клас.

Ивайло Владов

Той успя да се класира за международните квалификации в Италия и се класира на почетното 8 място в Европа на международната олимпиада Hippo.

Има разбира се и други достойно представители се ученици, класирали се на почетни места на други олимпиади. 2 място на областна олимпиада по английски език, 8 място на национално състезание KGL Първо място на областна олимпиада по английски език 7мо място от ниво В1 национално състезание KGL.

Селин, Николета и Ивайло – призьори от различни състезания по английски език с г-жа Мирослава Василева-Малева (в средата – бел. ред.)

За първи мандат съм общински съветник в Добрич и съм член на постоянните комисии ”Наука, образование”, “Обществен ред и сигурност” и съм зам.-председател на постоянната комисия ”Здравеопазване, социални дейности и демографска политика”.

Г-жа Златина Петева – зам.-директор на Езикова гимназия „Гео Милев“ – Добрич ( от ляво – на дясно), Адриан Енев, Кристина Камбурова, Весела Лазарова, Мила Янева, Димитър Куманов с грамоти от различни състезания по английски език и класната им ръководителка Мирослава Василева-Малева

Изработих докладна за “Стартиране на процедура по Учредяване на ежегодна награда “Ученик на годината” от Общински съвет гр. Добрич, която се надявам да бъде приета на следващото заседание на Общински съвет.

Идеята се роди спонтанно, когато се замислих колко успели деца има в нашия град. Аз имам наблюдения, поради естеството ми на работа и мисля, че обществото на Добрич трябва да знае какви умни и талантливи деца живеят в нашия град. Тази награда ще бъде и мотивация за самите тях – да се борят и да постигат високи цели.“