От завършената езикова гимназия в Добрич, през английската филология, магистратура по финанси, Американския Hunter college в Ню Йорк, до преподавател в езиковата гимназия в Добрич. Това е кратката история на Мирослава Василева-Малева, която е общински съветник и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС – Добрич. В по-дългата версия има много учене, още повече обич, един мъж, две прекрасни деца и решението да се върне от София в столицата на Златна Добруджа. Загърбвайки стандартно огромните възможности на първата. Бавно, но категорично взето решение. За което нито за миг не е съжалила.

Защото: камъкът си тежи на мястото!

Тя е на 39 години. Много чаровна и всеотдайна към семейство, приятели и ученици, чийто преподавател е.

2003 г. Мирослава Василева-Малева завършва добричката езикова гимназия, в която 15 години по-късно се връща като педагог и заема мястото на любимата си класна ръководителка

Ето какво споделя в социалната мрежа:

„Скъпи приятели, кандидат съм за народен представител от ГЕРБ-СДС – Добрич. За тези от Вас, на които би било интересно, ще разкажа за себе си.

Казвам се Мирослава Василева-Малева, на 39 години, омъжена с две деца. Родена съм в град Добрич. През 2003 година напуснах любимия град и заминах да уча в София, но се прибирах в Добрич при всеки удобен момент. Точно 15 години ми отне, за да реша да се върна с цялото си семейство в Добрич и да искам да устроя живота си тук.

Категорично заявявам, че камъкът си тежи на мястото и за секунда не съжалявам, че избрах да се върна в моя роден край. Най-голямо щастие за мен е, когато чуя, че млади хора и семейства също са решили да се приберат у дома. Именно и това е моята цел ако ме изберат за народен представител- да работя за повече Българчета за България, хората да се завърнат по родните си места, а не всички да са съсредоточени в големите градове – София, Пловдив, Варна.

Завършила съм английска филология в град София, магистър по финанси, но по призвание съм преподавател. Притежавам международно признат TESL/ TEFL сертификат към Американския Hunter college в Ню Йорк, който е част от трите най- големи университети в САЩ.- City university of New York.

Преподавам в Езиковата гимназия в Добрич, която самата аз завърших.

Няма нищо случайно в този живот, защото започнах работа на мястото на любимата ми класна, когато тя се пенсионира. Обичам работата си и учениците си, не случайно им казвам моите деца. Заедно преживяваме и хубави и лоши моменти. Смятам, че обичта ни е взаимна, защото те също не веднъж са го показвали. Аз самата никога не забравям, че съм била дете, че съм била ученичка и това много ми помага в работата.

Мирослава Василева-Малева с момичета от езикова гимназия „Гео Милев“ – Добрич, чийто преподавател по английски език е

За себе си мога да кажа, че се стремя да съм отличник в работата си, да поемам отговорност на работното място, да изработвам умения за професионално развитие. За първи мандат съм общински съветник в Добрич и съм член на ПК ”Наука, образование”, “Обществен ред и сигурност” и зам.-председател на ПК ”Здравеопазване, социални дейности и демографска политика”.

Можете да ме подкрепите на 9 юни с бюлетина номер 22 и преференция 110.“