Десетки гневни коментари на официалната страница на „Продължаваме промяната“ в социалната мрежа след апела им да им даряваме пари, за да си направят кампанията. Вие – богатите, искате ние – бедните, да Ви платим, за да си продължите промяната, възмутени са потребителите. Повече от странно е защо преуспелите лидери на новия формат, някои от които декларирали милиони в сметките си, устремен към властта, чакат някой друг да им плати за воаяжи из Родината, да ги дават по телевизора и да пише за тях в медии. Подозрително е, че заявеното желание за промяна, отново ще е за сметка на гражданите. Това пък няма нищо общо с „почтеността“, която бе поставена като главно качество на „промяната“. Фактът се засилва и от обстоятелството, че в апела за дарения няма никакво уточнение как ще се отчитат сумите и разходите, както и дали само „почтени“ даряват, а не мутри купуват формата.

Към днешна дата, точно месец преди изборите 2 в 1 на 14 ноември, българите продължават да се питат къде са офисите по градове на „промяната“, кои са местните лидери, има ли нещото поне някаква програма, след като заяви, че няма да има идеология, как предложените водачи ще решават проблемите на регионите, като повечето от тях са спуснати от София по места, как избраните депутати от ПП ще служат на избирателите си, след като всеки ще си прави каквото реши и няма да е функция на парламентарната група – заявено от Кирил Петков, ще плащаме ли обезщетения на уволнени и ощетени фирми от решенията му като министър – назначен с двойно гражданство и неосвободен след научаването на истината, ще бъде ли съден за документ с невярно съдържание????

Въпросите са много повече от отговорите.

Ето мотивиращата публикация на коалицията между две парти, кръстена с трето име, чийто водачи на листи кандидат-депутати в цялата страна не са от партиите-родилници:

И част от коментарите:

Вела Ченкова За какви #дарения иде реч??? В държава,пропита от корупция, бедност и нищета! Учили сте в Харвард!!! И очаквате помощ от сиромаха,обещавайки му цветя и рози,ама друг път!!!Иначе казано- за да оцелеем,скитаме по чужбина,пращаме си парите за ремонти и сметки,пращаме децата си навън и не знаем кога пак ще ги видим,а сега трябва да ви пращаме помощи като при личен лекар,щото се налага да продължим подмяната! Мерси!Ще се въздържа!Ако искате я правете,нищо няма да зависи от нас и нашите DMS-и!!!Между другото- какво стана с кувьозите,купени с капачки от кола и лимонада???

Denka İvanova Тук има нещо гнило, не мислите ли🤓.

Martin Jordanov Да очакваме ли и някое американско, канадско или европейско НПО на Сорос да направи дарение, както политическите Ви рода от американци за демократична България?

Марин Маринов А имате ли тефтерче,както Дякона!То Хайдутството е характерен поминък на Българина,ама Вие още от началото,не бива!Предпочитам на ползу Рода!

Boris Peytchev Тия 4000лв до никъде не ви стигат. Кажете от къде ви е финансирането на кампанията?

Danko Mi Кандидатите в листите е добре да публикуват ДФЛ и данъци от наеми, които са платили за доходите си за 2020 г. и за 2021-ва до август вкл., както и МДТ (местни данъци и такси) по собственостите си. Да разберем с какви декларирани доходи живеят и дали сами се издържат или ги издържат роднините им. 🙂 Добре е да разберем дали и имат задължения и неплатени данъци.

Damian Stefanov Четете ли коментарите и отговаряте ли на въпроси?

Rosen Momchilov За какво са ви тези пари от даренията???

Pesho PeshevБиричка, цър-пър. Такива неща. Ти защо питаш?

Донка Маринова Казахте, че сами ще си финансирате кампанията,със собствени средства.Богатите винаги очакват бедните да даряват,за здраве,за кампании……..

Pesho Peshev Е дoбре де, без програма, с листа пълни с разни чорбаджии изедници, много ми е чудно от къде ви давата 15% подкрепа. Тука в постовете ви по 100 коментара. Има някаква шашма. Изкуствено си напомпва нещо, което никой не знае какво е. С тези 4 бона, то като седнете в кръчмите където ходите веднъж с готините мацки и сте дотам. Събев да развързва кесията.

Мария Иванова Да подпомагаме заможните бизнесмени ли ? 😂😂😂

Veneta Magistrelli Може ли да прочета пълната ви програма първо, по сектори?Не ми стигат само основните точки. Благодаря предварително.