Мустафа Карадайъ: Силата ни е в единството и заедността

Нека всички заедно и единни на предстоящите предсрочни парламентарни избори да покажем нашата сила, да заемем достойното си място в обществено – политическия живот в страната, да участваме в изпълнителната власт и да градим по-добро бъдеще за нашите деца в нашата Родина.

Това заяви на възпоменателния митинг в момчилградското село лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на партията. Той подчерта, че за 26 години има най-малко шест опита за разделение на партията.

„В момента също има едни, които обикалят в региона и идват, за да ви лъжат. Те на са ви интересни. Въпросът тук е друг има интерес от нашето разединение? Ако всеки един от нас е искрен със себе си, отговорът на този въпрос е един единствен: „Нашата сила е в нашето единство и в нашата заедност, и ако ние сме научили урока си от онези мрачни времена, ние на никого няма да позволим да ни разединят”, подчерта Карадайъ.
В Ауста в махала „Байрам кьой” бе открита чешма в памет на Алиосман Али, жертва на т. нар. „възродителен процес”. Инициативата за изграждането й е на Младежката организация на ДПС в Момчилград. Специално от Турция за откриването пристигнаха синът на загиналия Алиосман Али Юзджан Шехитоглу и дъщеря му Севджан Йълмаз, репресирани от региона, както и организатори на декемврийските събития през 1984 година.
Проявата е част от поредицата възпоменателни митинги, посветени на жертвите срещу т.нар. „възродителен процес“ в Кърджалийско преди 32 години.

RNS