Дали бившият премиер Николай Денков излишно нагнетява стандартна ситуация или прави странни интерпретации в опит да „произведе новини“ и да бъде интересен на журналистите, прави ли едното и другото със съгласието или през главата на партийния си лидер – Кирил Петков – можете сами да прецените от следващата информация.

Николай Денков съобщи на журналисти „интригата“, че Деница Сачева и Теменужка Петкова – определени от лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов за преговорен екип за съставяне на правителство, са били в парламентарния кабинет на Кирил Петков.

Ето как коментира ситуацията Деница Сачева пред Соня Колтуклиева:

„Парламентът е място, в което народните представители са изпратени, за да си говорят и да обсъждат политики и действия. Самата дума парламент е с корен от дума, която значи говоря.
Не разбирам истериите, които периодично се произвеждат и се наричат новини от факта, че някой си говорил с някого.
Да, факт е, че аз се обадих на Кирил Петков, най-учтиво поисках да се видим, той ни покани в неговия кабинет и отидохме двете с Теменужка Петкова.
Казахме им, че създалата се ситуация – да нямаме избор на председател на НС за пореден път – само показва на хората, че партийните циркове са над интересите на обществото и че това задълбочава недоверието в институциите. Председател на НС винаги се определя от парламентарната група с най-много депутати. И би било проява на добър тон от тяхна страна, ако дадат символична подкрепа от гласовете на лидерите на тяхната коалиция в името на добрия парламентарен тон. Това не е подкрепа за правителство, за съвместно управление, за общи действия. Това е връщане на политиката към нормалността, традициите и сериозността.
Колегите от ППДБ отказаха, изразиха своите аргументи, ние благодарихме и си тръгнахме. Това е всичко.“

Крайно време е Николай Денков и всички подобни му, които отказват да приемат по една или друга причина факта, че никой не е спечелил 100-процентовото доверие на българския избирател и, че всички нормални хора отдавна са уморени, а някои и отвратени от евтините интриги! Наистина е крайно! Ако някой има дефицит от внимание и се опитва да сее скандали там, където ги няма, в стремежа си по този начин да наваксва, със сигурност ще изгуби и малкото, което към момента притежава!

ИЗТОЧНИК pik.bg
СНИМКА investor.bg