Най-мащабното купуване на гласове в историята се случва в българския парламент! Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми депутати да не влизат в пленарна зала при гласуването на новия кабинет.

Купуват по 10 000 гласа на ден – по апартаменти, по лаборатории… И това става пред очите на умните и красивите.

Очаква ни предизвестена катастрофа с Плана за възстановяване и устойчивост. Вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства за България с 578 млн. евро в следствие на промяната. Губят се милиарди от некадърност и от безотговорност.

България трябва да сключи договори за 12 милиарда само по Националния план до края на 2023 г. В същото време трябваше да започне изпълнението на оперативните програми. Това предполага темп на договаряне на средства, който в българската история не се е случвал до момента – по 2 милиарда на месец.

Инфлацията в България е резулат от некадърност и корупция. Управляващите не успяха да овладеят цените на енергийните ресурси. По предложение на ГЕРБ беше ограничена цената на тока за бизнеса до 250 лева. Това наше предложение, подкрепено от над 200 депутати, реално ще намали инфлацията.

Един процент дели пенсиите от това да бъдат „изядени от инфлацията“. Нинова отиде да се снима с цените на хляба. Реколтата ни е прекрасна, от само себе си би трябвало цената да падне заради новата реколта. Но отново няма да падне с 20%. Просто ще намалим събираемостта в бюджета с 20%.

Съдебната реформа на досегашната управляваща коалиция се сведе до това да сложат Рашков за шеф на КПКОНПИ. Трябваше да излязат хора от управлението, за да разберем начина, по който са се водели и се водят тези процеси.

Народното събрание прие бюджет на опозицията. Прекроихме бюджета в полза на хората, на бизнеса, на общините, на полицаи, пожарникари, учители, лекари.