Американският президент Джо Байдън удължи санкциите за Китай с още една година заради ситуацията в Хонг Конг, съобщават официални американски медии без да коментират какво се случва там.

Няма ситуация. Всичко е спокойно. Единственият проблем е, че е мнго жега. Факт е, че през 2019-2020 г. имаше серия от протести в Хонг Конг заради китайски законопроект. Те приключиха, след като Китай пое ангажимента да осигурява обществения ред на острова. Част от източниците, които финансираха масовите безредици бяха задържани, други успяха да напуснат държавата. Към днешна дата в Хонг Конг не се случва нищо. Тук е по-спокойно и сигурно от Америка и Европа взети заедно. Единственото по-различно от някои други части на света е, че тук носенето на маски на открито е задължително с изключение на храненето в ресторант, спорт и туризъм. В случай на нарушение се налагат сериозни финансови глоби. Какво точно има предвид американският президент със „ситуация“ в Хонг Конг, няма как да се гадае, категорични са наши източници.

Припомняме, че Джо Бадън е рецидивист в производството на гафове. Той често бърка държави, непохватен е, пада и дори се „ръкува“ с невидими за нас същества. Сред най-смешните му умотворения в последните месеци герой е Русия, за която държавният глава каза серия от смешки, включителн и, че никога не е очаквал, че Русия ще нападне Русия.