Йордановден е. Нека с вяра преобразяваме всеки един свой ден.

Уважаеми съграждани, именници, гости,

Днес отбелязваме един от най-тачените светли християнски празници – Богоявление, известен още като Йордановден.Ден, в който Йоан Кръстител кръщава във водите на река Йордан Божия син – Иисус Христос.

А в нощта преди Богоявление небето „се отваря“ и който си пожелае нещо – то се сбъдва.

Нека вярваме и отстояваме с чест делата си, да бъдем човечни, добри и смирени и Всевишния винаги да ни закриля и помага.Нека днес той даде сила на смелчаците, които ще се хвърлят в студените води на морето за Светото разпятие. Нека този, който го вдигне високо пръв – да е здрав и силен.

Съхранили в себе си силата на християнската вяра и доброто в сърцата си, да вярваме в собствените си възможности.Като кмет на нашата морска община Каварна, пожелавам на именниците да носят с радост, самочувствие и гордост имената си, да са пример на доброта, човечност и всеотдайност към себе си, семействата си, приятелите и времето, в което живеят. Да са пример за тези, които ги следват.На всички съграждани и гости, които празнуват днес – да запазят дълбоко в сърцата си чудото от Богоявленската нощ, за да стигнат високо мечтите си, защото е знайно, че когато човек си пожелае нещо силно, то се сбъдва.

А всички заедно да помним, пазим, ценим и пренасяме вековните християнски традиции.

Те да ни носят уют и топлина в домовете, да ни вдъхват вяра и мир в душите, сърцата и делата, за по-добри дни изпълнени с християнската вяра.

На всички пожелавам здраве, късмет и благоденствие!

Честит празник!

Елена Балтаджиева
Кмет на община Каварна