ГЕРБ са в истерия. Ако успеем да съберем 121 депутати, първият закон, който ще приемем, ще бъде за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, който ще започне да разследва корупцията, която се случва последните 12 години в България.

Така се закани мандатоносителят на ПП – Нестимир Ананиев, без да коментира защо изтърканата тема за борба с корупцията си остава на приказки през последната година, в която управляват Кирил Петков и Асен Василев.

Правим всичко възможно да съставим кабинет с първия мандат. Днес се надявам да излезем с приоритетите, които ще покажем и пред българското общество, и пред народните представители, които искаме да подкрепят кабинета.

Втори ден продължават експертните разговори за управленска програма на ново правителство на „Продължаваме Промяната“ с „БСП за България“, „Демократична България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“. 

Попитан допуска ли правителството да бъде избрано не със 121 народни представители, Ананиев каза, че личното му мнение е, че това не трябва да се случва. Трябва да имаме стабилно мнозинство, за да можем да приемем всички закони, които сме избрали за приоритет, добави той.

Източник БТА