Българи протестираха пред посолството ни в Лондон. „Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! Заедно – за по-добро бъдеще!“

Дали е правилно да се вземе под внимание, това което се случва във Великобритания, и по точно пред вратите на посолството ни?

Не е ли малко крайно, след като някой е избрал да живее и работи в друга държава да се бунтува срещу системата в България.

Може би повечето ще кажат, че са избрали този начин на живот заради обстановката в България.

Да си признаем тези които сме работили извън страната, че всичко е заради по-големите заплати които се предлагат там, и лъжовния стандарт на живот. Системата на повечето от страните в и извън ЕС е такава, че парите изкарани там остават в държавата в която сте.

За корупция и мафия никой не говори там, от нашите сънародници.

Защо!

60% от българите не говорят езика на държавата в която са. Чакат на групички някой да им превежда за да могат да работят. И не е само това…

Работи се без документи „на черно“ за да не се плащат данъци, но искат да се ползват с всички превилегии на държавата в която са. По не официални данни повече от 30000 българи работят нелегално във Великобритания.

Защо само 30 човека имаше в събота пред посолството ни в Лондон?

Нали сте големи патриоти и защитници на българщината.

Нали всички искате да се върнете в България на бял кон и да си кажете „Няма да изляза повече да работя в чужбина“.

Да ама не…

Работете като волове 11 месеца и се върнете в българия за 10 дни с 2000лв. Починете си малко, напийте се пет поредни дни и давайте големи бакшиши по кръчмите. А, после поискайте пари на заем, за да си купите билет и да се върнете в държавата, в която работите.

Защо нито един от вас не попита как може да се стигне от друга държава до България, за да се включи в протестите?

По лесно е да висите пред посолствата и да се надявате някоя медия да ви отрази, че сте съпричасни към обстановката в страната ни.

Само да отбележа, че нещата стават тук и сега. По улиците на Българските градове и в частност площадите.

Всичко друго според мен е както казваме често „майтап работа“.

Някой ако иска да добави нещо да го направи. Не в интернет от чужда държава, или пред посолствата ни навън, а тук в градовете.

Има избор в момента.

Дали ще е за или против правителството от всички нас зависи.

Мартин Иванов