„Оценяваме среща като ползотворна, конструктивна и не политическа за съставяне на мнозинство в парламента за правителство.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата с три от парламентарно представени партии за бюджета, доходите, инфлацията и мерките. Тя се проведе по инициатива на левицата и бе уважена от представители на ГЕРБ, Продължаваме промяната и Движение за права и свободи.

Според Нинова срещата е добро начало, като всяка от групите е представила своите приоритети по обсъжданите теми. По думите ѝ се е стигнало до съгласие много бързо да бъде поканен служебният министър на финансите в парламента, който да представи изпълнението на бюджета дотук, както и вижданията си за бюджета за догодина и за тригодишната прогнозна рамка.

„Разбира се, всички оценяваме, че е тежка ситуацията и  че трябва да се вземат мерки. Най-малкото да се продължат досегашните за подкрепа на домакинствата и на бизнеса, но ние предложихме и нашите мерки за надграждане. За нас най-важно е да осигурим на семействата подкрепа за зимата и на икономиката компенсации за цените. Представихме таван на цените, две тарифи, подкрепа за цената на тока за икономиката, увеличаване на минималната работна заплата, преизичсляване на пенсиите в един много експертен разговор за това как всичко това би се отразило на дефицита, как той може да бъде покрит, какво да заложим в бюджета за догодина”, каза още Корнелия Нинова.

В заключение лидерът на БСП добави, че партиите са останали отворени за следващата подобна среща след изслушването на служебния финансов министър.