Нова дограма и нова ограда имат две от детските градини в Добрич, съобщиха от пресслужбата на Община Добрич.

Дограмата на детска градина „Първи юни“ №17 в по-голямата си част е подменена. Всички групи са с нова четирикамерна дограма, както и приемните и сервизните помещения към тях. Подменена е дограмата и на целия административен корпус.

за градина

Новата ограда е изградена за детска градина 8 „Бодра смяна“. Тя е красива, висока и здрава, и осигурява желаната сигурност и спокойствие за децата и служителите в детската градина.

 

Припомняме, че след изрично решение на кмета на града Йордан Йорданов, през това лято ще бъде подменена изцяло дограмата на всички детски градини и ясли в града.

Над 1 милион лева са осигурени в общинския бюджет за ремонт и обновяване на сградите на детските заведения в Добрич. Решението на кметския екип е продиктувано с цел осигуряване на сигурна среда за отглеждане и възпитание на децата и ограничаване на вандалските прояви.

Целта на кметската администрация е наесен всички деца да влязат в обновени, ремонтирани заведения с нова дограма, огради и облагородено пространство за игри на малчуганите.

rns