Българската шахматистка Нургюл Салимова вече е в Торонто за участие в Турнира на претендентките, съобщи генералният консул на България – Велислава Панова.

„Да й пожелаем успех в съревнованието със седем от най-добрите в света! Нургюл ще се бори с тях за възможността през 2025 година да се състезава за световната титла!“, написа в социалната мрежа дипломатката.

И припомня:

„Нургюл Салимова е единствената, която представя България на започналия Турнир на претендентките за световната титла по шахмат. Тя стигна дотук след блестящото си представяне на Световната купа миналия септември, когато стигна до финала. Българската общност в Канада ще има уникалната възможност и удоволствие да се запознае отблизо с младата дама, с която цяла България се гордее!

Салимова ще гостува в генералното консулство на Република България в Торонто Consulate General of the Republic of Bulgaria – Toronto на 24 април между 10.00 и 13.30 ч. Всички, които желаят да се запознаят с нея и нейния екип, са добре дошли. Заповядайте в генералното консулство на адрес – Toronto, ON M4H 1P1 – https://www.bgconsultoronto.info/ Очакваме Ви!“