Кметът на Варна – Иван Портних, е категоричен, че е много арогантно да се изживяваш като „борец за опазване на зелените площи“, докато съд и прокуратура проверяват дали ресторантът ти е превзел незаконно над 2 дка поляни в Морската градина.

За казуса вече писахме: Не! Изобщо не е нагло! Докато текат дела, си рекламират градината, съдийката не смята за важно дело за държавна земя, дадена без пари по повод дело в Административен съд Варна за оспорена от прокуратурата законност на поставени временни преместваеми обекти в Морската градина с подписа на главния архитект на Община Варна – Виктор Бузев.

Законна ли е лятната градина на ресторант „Хоризонт“ в Приморския парк на Варна?

Административният съд се произнесе на първото си открито заседание, че 10 преместваеми обекта на поляната в Морската градина на ресторант „Хоризонт“ – на Благомир Коцев, кандидат-депутат от ПП ДБ, са разположени незаконно!

Уважавам както протеста на Районната прокуратура, така и решението на съда. Тъй като предстои ново заседание на 25 април, ще изчакам окончателното становище на магистратите по темата, за да заяви позицията си. Мой подпис под документите няма и никога няма да има!

Много арогантно е обаче да се изживяваш като „борец за опазване на зелените площи“, докато съд и прокуратура проверяват дали ресторантът ти е превзел незаконно над 2 дка поляни в Морската градина.

Но това не е всичко.

Назад във времето комплекс „Хоризонт“ е бил придобит за съмнително скромна сума от бащата на Коцев. Как е станало това, едва ли някога ще стане ясно. Във времената на костовата приватизация е нямало невъзможни неща.

По-важно е друго – Благомир Коцев лично атакува в съда всяка моя заповед за спиране на автомобилите в Морската градина. На всички съдебни инстанции!

А днес той е в листата на ПП ДБ, заедно с хора, които уж бяха защитници на парка. Като Стела Николова, например. И заедно се бият в гърдите, че „пазят“ зелените площи.

Наистина ли смятат варненци за балъци?!

Градините на „Хоризонт“, за законноста на които има съдебно дело и които собствениците на комплекса рекламират

На снимките – поляните и ресторантът на Коцеви в сърцето на Морската градина