Областният управител Стоян Пасев инициира среща с всички заинтересовани по казуса „Чернево“

Областният управител на Варна Стоян Пасев ще инициира среща с всички страни и заинтересовани по казуса изграждане на депо за отпадъци в Чернево, съобщи той самият пред RNS.

„Бих искал срещата да е преди решението на съда, което се очаква след 26-ти този месец. Смятам да поканя за участие във формата представители на различните институции, на ресорните министерства, представители на Чернево и на Варна. Подчертавам, че теренът, който е одобрен за изграждане на депо за отпадъци на „Соди Девня“ АД е вододайна зона. В този смисъл за нас е много важно да се знае какво точно ще се складира там. Срещата, на която различните страни да изразят мнението си и да коментират различията си по казуса, е начин гражданите да разберат, че аз като представител на държавата и държавата сама по себе си, има върховна отговорност към интереса на гражданите“, заяви Стоян Пасев.

Припомняме, че заради за складиране на отпадъци в Чернево се проведе референдум, който се противопостави на собствениците на терена „Соди Девня“ АД, да го използват за депо. В последните дни напрежението по случая ескалира. Хора от Чернево блокираха третокласен път. Ден по-късно собственик на сайт, осъждан за ДДС-измами, е коментирал казуса с председателя на инициативния комитет за провеждането на референдум по изграждането на депото. След него двамата са подали жалби в полицията, че ответната страна ги е заплашвала със саморазправа.

Очаквайте в RNS историята на една река, която тече, изчезва и пак изниква от нищото, или как един язовир е превърнат в клетка за отпадъци.

RNS